The Favourite1 t. 59 min.
12 år

TheFavourite.jpg

FORESTILLINGERYorgos Lanthimos, regissøren bak The Lobster og The Killing of a Sacred Deer, returnerer til det store lerretet med THE FAVOURITE, en sort komedie, med Olivia Colman, Rachel Weisz og Emma Stone.

The Favourite hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen til filmfestivalen i Venezia, og ble belønnet med både Sølvløven (Grand Jury Prize) og prisen for beste skuespillerinne, til Colman – som forøvrig vant Oscar for beste hovedrolle.

Om filmen:

Vi befinner oss i det tidlige 18. århundre, blant viktorianske kjoler og massive parykker. Det er krig mellom England og Frankrike, og de adelige arrangerer andeløp og ananasspising. En skjør dronning Anne (Olivia Colman) sitter på tronen. Hennes nære venn, Lady Sarah (Rachel Weisz), styrer landet i hennes sted, grunnet Dronningens dårlige helse og ustabile temperament. En dag entrer en ny sjarmerende tjener, Abigail (Emma Stone) slottets porter.

Etter hvert som krigspolitikken blir mer tidskrevende for Sarah (og mennenes parykker blir høyere), ser den nyankommene Abigail sitt snitt til å fylle rollen som dronningens følgesvenn. Deres spirende vennskap gir henne en sjanse til å oppfylle sine ambisjoner å bli en Lady, og hun lar ikke noen kvinne, mann, politikk eller kanin stå i veien.

Om regissøren:

Yorgos Lanthimos fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Oscar-nominerte Dogtooth og imponerte stort med sin forrige engelskspråklige film, den dypt forstyrrende The Killing of a Sacred Deer. Med The Favourite har Lanthimos laget sin så langt mest skrullete og samtidig publikumsvennlige film. Løs i snippen, høylytt og vulgær som bare en 1700-tallsfest kan være. En sann fryd for øyet og lattermusklene.

«En perfekt slipt diamant av en film» - Variety

Originaltittel The Favourite

Regi Yorgos Lanthimos
Språk
Produksjonår 2018

Skuespillere Olivia Colman Rachel Weisz Emma Stone

Sjanger

Spilletid 1 t. 59 min.

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse 12 år