Vega scene

Knøttekino: Småtasser i knipe51 min.

Småtasser i knipe: kortfilm til de minste

FORESTILLINGERVisningene er en del av vårt Knøttekino-konsept. Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 - 5 år; med dempet lyd og belysning og kortere filmer. Knøttekino er i Salongen, og vi tilrettelegger med sofaer, tepper, puter og stoler slik at ALLE kan sitte, ligge ned å slappe av eller bevege seg rundt.

Fem animerte kortfilmer som egner seg godt til de alle minste. I den første kortfilmen observerer vi en tradisjonell husmor og hennes baby lagt til sengs. Etter at hun har folatt rommet, finner leken Kuku på ulike sprell for å underholde babyen. Kuku er animert med en stop-motion-teknikk hvilket gir ham et veldig livaktig preg. Filmen kommer å få de minste til å ville bli med på moroa.

kuku (2).png 

Etter dette møter vi blant annet den lille mauren Ferda, som stadig er på nye eventyr. Han har en formidabel evne til å bruke Kardemomme-loven til sitt fulleste. Dette kommer svært godt med så mye han kommer i vansker. Noe han kjapt lærer seg er å ikke skue en hund på hårene, når en vakker marihøne ikke er helt den han forventet.

ferda og gresshoppe (2).png

Filmene er uten dialog, og har et enkelt og morsomt uttrykk - bestående av keramikkleire og stop-motion-teknikk. Tsjekkisk animasjonsfilm er legendarisk i hele verden og gir en veldig god introduksjon til animasjonens unike univers. Alle filmene i denne pakken er laget av av Hermína Týrlová, som omtales som «den tsjekkiske animasjonsfilmens mor».

Vuggevise
Regi: Hermina Tyrlova, 1947 (7 mn.)

De rampete gutta
Regi: Hermina Tyrlova, 1973 (8 mn.)

Mauren Ferda på nye eventyr
Regi: Hermina Tyrlova, 1977 (17 mn.)

Ferda sitter fast!
Regi: Hermina Tyrlova, 1977 (10 mn.)

Ferda i maurtuen
Regi: Hermina Tyrlova, 1977 (16 mn.)

 

Det er mulig å kjøpe seg noe mat og drikke - til både voksen og liten - i Vega Snackbar og ta med seg inn i Salongen. Du finner også et tegnesaker for små (og store) dersom man blir inspirert og kunne tenke seg å tegne litt selv.

 

af16c03_2805-1a7gpr0.zala24kj4i.jpg 

 

Knøttekino er kuratert i samarbeid med:

Unknown.png 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 51 min.

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse