Vega filmklubb

Vega filmklubb er et samarbeid mellom Vega Scene og Norsk filmklubbforbund (NFK). Filmklubben er en ideell forening, åpen for alle. Her vises klassikere og nyere filmer fra hele verden. Det er alltid introduksjon til disse visningene.

Hvordan fungerer filmklubben?

For å være med på en filmklubbvisning, må du være medlem. Alle kan bli medlem, det koster 50 kroner i året. For å melde deg inn krysser du av for film + medlemskap ved billettkjøp. Medlemskapet ditt gjelder for hele 2019 og du får tildelt medlemskortet ditt i døren ved neste visning.

Fordeler:

  • Som medlem betaler du bare 70 kroner for å komme inn på en visning hos Vega filmklubb.
  • Som medlem av én filmklubb kan du besøke alle andre filmklubber og se film der også, til medlemspris. Det er mer enn 90 filmklubber i Norge, og rundt 10 filmklubber bare i Oslo. Oversikt over alle klubbene finner du HER.
  • Du får rabatt på abonnement på Z filmtidsskrift. Det kommer med fire nummer i året. Filmklubbpris: 270 kroner (ord.pris: 320 kr). Les mer tidsskriftet HER.

Hva er en filmklubb? 

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden. Vi viser film med kontekst! På Vega filmklubb vil det alltid være en introduksjon til visningen. Dere er hjertelig velkomne til å diskutere filmen og ta et glass i baren etter visningene.

Les mer om Norsk filmklubbforbund her.

 

Vega filmklubb vol. 2 
 

Fredag 25. januar kl. 16:30 - 19:30
Billetter kjøpes her
Facebookarrangement her

THE THIRD MAN er en noir klassiker av ypperste kaliber, med en unik visuell stil, tidløs musikk og en mesterlig rolleprestasjon av Orson Welles. 

Vi drar ut på reise til et mørkt og skyggefullt Wien, der opportunisme, svartebørshandel og moralsk forfall herjer. 

Pst, filmen starter kl. 17.00, møt opp kl. 16.30 for gratis servering av noe Wiener-aktig!

***

Alt går ikke etter planen når den amerikanske romanforfatteren Holly Martins ankommer Wien for å treffe barndomsvennen Harry Lime. Lime ble nettopp funnet død, tilsynelatende som følge av en tragisk bilulykke. Martins fatter fort mistanke om at dette var et mord. Hvorfor var så mange av Limes venner og bekjente til stede da ulykken skjedde? Hvem var den hemmelighetsfulle tredje mannen som ble observert like etterpå? Alt er ikke som det ser ut til i den høyt anspente okkuperte byen der en uhyggelig atmosfære av trussel og paranoia herjer.

 

Filmhistorikk Vega Filmklubb

Close-knit (2018) Naoko Ogigami