Vega filmklubb

Vega filmklubb er et samarbeid mellom Vega Scene og Norsk filmklubbforbund (NFK). Filmklubben er en ideell forening, åpen for alle. Her vises klassikere og nyere filmer fra hele verden. Det er alltid introduksjon til disse visningene.

Hvordan fungerer filmklubben?

For å være med på en filmklubbvisning, må du være medlem. Alle kan bli medlem, det koster 50 kroner i året. For å melde deg inn krysser du av for film + medlemskap ved billettkjøp. Medlemskapet ditt gjelder for hele 2019 og du får tildelt medlemskortet ditt i døren ved neste visning.

Fordeler:

  • Som medlem betaler du bare 70 kroner for å komme inn på en visning hos Vega filmklubb.
  • Som medlem av én filmklubb kan du besøke alle andre filmklubber og se film der også, til medlemspris. Det er mer enn 90 filmklubber i Norge, og rundt 10 filmklubber bare i Oslo. Oversikt over alle klubbene finner du HER.
  • Du får rabatt på abonnement på Z filmtidsskrift. Det kommer med fire nummer i året. Filmklubbpris: 270 kroner (ord.pris: 320 kr). Les mer tidsskriftet HER.

Hva er en filmklubb? 

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden. Vi viser film med kontekst! På Vega filmklubb vil det alltid være en introduksjon til visningen. Dere er hjertelig velkomne til å diskutere filmen og ta et glass i baren etter visningene.

Les mer om Norsk filmklubbforbund her.

Vega filmklubb har sommerferie frem til august, men bak kulissene planlegges høstprogrammet. Vi gleder oss til å dele det med deg.

 

Kommende arrangementer:

Terminator 2: Judgment Day
30. august kl. 17:00

Billetter og mer info HER.

Apokalypsen er nær! Vega filmklubb setter opp en av filmhistoriens tøffeste actionfilmer.

Robotene gjør opprør. Kun én mann, John Connor, kan lede menneskeheten og vinne krigen mot dem. Robotene må få stoppet ham. Så de sender en snikmorder tilbake i tid for å drepe ham.

Dette er et av få tilfeller hvor oppfølgeren er bedre enn originalen, så vi går rett til Terminator 2, hvor John Connor har rukket å bli 10 år gammel. Terminator T-1000 (Robert Patrick) er sendt fra fremtiden for å drepe gutten. Men T-800 (Arnold Schwarzenegger) er sendt for å beskytte ham. Sammen med guttens mor, Sarah Connor (Linda Hamilton), må de finne ut hvordan de skal redde John og forhindre robotenes judgment day.

Denne heftige actionfilmen fra 1991 sparket i gang James Camerons karriere, og ga muskelbunten Schwarzenegger stjernestatus. Menneskehetens nært forestående dommedag har aldri sett så tøff ut, eller hatt så mange minneverdige replikker.

 

27. september
Kortfilmfavoritter fra Grimstad. Norsk filmklubbforbund presenterer en helaften med de beste kortfilmene fra Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den kuraterte kortfilmpakken vil bli tilgjengelig for alle landets filmklubber.

25. oktober
Analog filmkveld. Tittel kommer! Oslo filmrullklubb gjester Vega filmklubb, og viser analog film.

29. november
Charlie’s Angels (2000) McG. Feministisk filmklubb gjester Vega filmklubb, og tar for seg en klassiker samtidig som rebooten (regissert av Elisabeth Banks) kommer på kino.

20. desember
Gremlins (1984) Joe Dante. Juleavslutning og julefilm.

Filmhistorikk Vega Filmklubb

Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker (1989) Peter Greenaway

The Big Lebowski (1998) Joel & Ethan Coen

Marie Antoinette (2006) Sofia Coppola

The Third Man  (1949) Carol Reed     

Close-knit (2018) Naoko Ogigami