On Her Shoulders


Dokumentar
1 t. 34 min.

on_her_shoulders_still1.jpg

FORESTILLINGERSe filmen om årets Fredsprisvinner Nadia Murad

I forbindelse med årets utdeling av Nobels fredspris viser vi dokumentaren om fredsprisvinner Nadia Murad, og hennes arbeid for å få frigjort de flere tusen jesidiene i fangenskap hos terrororganisasjonen IS i Irak. Etter filmvisningen blir det gratiskonsert i Borggården, hvor Murad vil tale.

Som 21-åring ble Nadia Murad fordrevet fra landsbyen i Nord-Irak der hun bodde med familien sin, og tatt til fange av IS, som holdt henne som sexslave. Murad tilhører nemlig jesidi-folket, en religiøs minoritet som IS har gjort det til sin misjon å utslette, og etter at hun på mirakuløst vis klarte å flykte fra kidnapperne, ble hun jesidienes ansikt utad. I On Her Shoulders følger vi Murad når hun med fare for sin egen psykiske og emosjonelle helse går løs på oppgaven med å opplyse verdenssamfunnet om lidelsene hun selv gjennomgikk og som fremdeles pågår blant de svært utsatte jesidiene i Irak. Murad når også bemerkelsesverdig langt i å få budskapet sitt hørt – men til hvilken pris?

Regissør Alexandria Bombach bruker bemerkelsesverdig lyddesign, flott foto og smart klipp til å avkle medienes jakt etter de mest grafiske detaljer, som gjør at On Her Shoulders løfter refleksjonsnivået også ut over jesidienes tragedie. Bombach har laget en rystende dokumentar om overmenneskelig mot, verdighet og pågangsvilje, og om en aktivists personlige offer.

Arrangører: Nobels fredssenter, HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, BIFF –Bergen internasjonale filmfestival

Originaltittel

Regi Alexandria Bombach
Språk arabisk/engelsk/kurdisk
Produksjonår 2018

Skuespillere Nadia Murad

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 34 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse