Blått lerret til Vega Scene

Vi er stolte over å avsløre at Blått Lerret flytter fra Parkteatret til Vega Scene. Norsk Filminstitutt overlater ansvaret for skuten til en samarbeidstrio bestående av Vega, Festivalkontoret /v Oslo Pix og Westerdals.

Blått Lerret er en sosial og faglig møteplass hvor filmbransjen presenterer og diskuterer aktuelle filmprosjekter. Samtidig er det en viktig kompetansebyggende arena, der publikum både ser og lærer mer om norsk film. Med Norsk Filminstitutt (NFI) bak roret har Blått Lerret sørget for fulle hus på Parkteatret i en årrekke. Da det tidligere i år ble varslet om at NFI ikke lenger hadde kapasitet til å føre Blått Lerret videre aliierte Vega Scene seg med Festivalkontoret/v Oslo Pix og Westerdals og søkte om å overta konseptet. 

 

Oslo Pix har et særlig fokus på nordisk film, og vi er derfor stolte av å kunne jobbe videre med en av de viktigste møteplassene for norsk filmbransje, sier programsjef for Oslo Pix Cato Fossum

 

Møteplassen for film og teater 

Vega Scene ønsker å bli en sentral møteplass for norske filmbransje, både de utøvende filmskaperne, kritikerne og det alminnelige kinopublikum. «Blått Lerret er unikt i den forstand at det forener alle disse, og vi mener et slikt arrangement passer profilen til Vega Scene utmerket», sier programsjef Truls Foss.

 

«Vega Scenes visjon er perfekt match med Blått Lerret. Sammen med Oslo Pix og Westerdals er dette en sterk arvtager med solid og bred fagkunnskap og ikke minst har de et langsiktig perspektiv med arrangementet. Vi har stor tro på at Vega & co vil ivareta og videreføre arrangementet på best mulig måte», forteller lanseringsrådgiver i NFI Marianne Hjerpeseth.

 

Alle parter er enige om at de forvalter en viktig kulturarena og at Blått Lerret-ånden skal videreføres under Vegas tak. «Allikevel gleder vi oss til å utvikle det i samarbeid med bransjen i årene som kommer», avslutter Truls Foss. 

 

Første Blått Lerret på Vega finner sted 30. januar kl. 20.00 - 23.00.