Boklansering: Tiden uten Bøker

Onsdag 14. nov kl. 19:00 - 20:30 er det lansering av boka Tiden uten bøker av Lene Therese Teigen i Teatersalen på Vega. Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Tiden uten bøker er en scenetekst basert på erfaringer fra minnebearbeiding etter diktatur. Under lanseringen blir det lesning fra stykket og presentasjon av Teigens arbeid som dramatiker. Tiden uten bøker er blitt til med utgangspunkt i Uruguays historie, og Film fra Sør følger opp med å vise filmen "A Twelve-Year Night» om Uruguays diktatur, direkte i etterkant av lanseringen.

Program:

-  Innledning ved forlaget SOLUM|BOKVENNEN.

-  Siren Leirvåg, førstelektor ved Univ i Oslo om Teigens scenetekster.

-  Lesning fra sceneteksten ved skuespillerne Tiril Pharo, Paul-Ottar Haga, Sofia Knudsen Estifanos og Maria Grazia di Meo. Musikk ved Tov Ramstad/Django Kuiters.

- Lene Therese Teigen i samtale med dramaturg Elin Grinaker om Tiden uten bøker.

- Boksalg

 

Om utgivelsen


Tiden uten bøker er en scenetekst som handler om et land der det har vært diktatur, nå er demokratiet tilbakeført. Hva forteller man etter et slikt nasjonalt traume? Hva er det best å holde kjeft om? For hvem, og hvorfor? Det finnes et shoppingsenter som tidligere var fengsel og en ny generasjon som ikke aner noe om det. Det finnes foreldre som vil gi barna sine et lykkelig liv uten å være enige om hva det 
egentlig betyr, og det finnes barn som vil forstå hvorfor foreldrene aldri har snakket om hvordan de egentlig har det. Hvor individuelt er et minne?

Essayet «Drivkraft», om tilblivelsen av sceneteksten, er også en del av boken. Arbeidet med teksten har tatt utgangspunkt i Uruguays periode som diktatur og hvordan minnene håndteres i dag. Urpremieren fant sted 8.mai i år på Teatro Solis i Montevideo, Uruguay, i regi av Cecilia Caballero.

Boken er gitt ut på forlaget Solum|Bokvennen.


Om forfatteren:


Lene Therese Teigen er forfatter, dramatiker og regissør. Hun er cand.philol. fra Univ. i Bergen og skriver også skjønnlitteratur. For debutromanen Hvitt. Stille (1993) fikk hun Aschehougs debutantpris. Hun regisserer egne og andres tekster på små og store scener. Scenetekstene hennes er utgitt og oversatt til en rekke språk og blir produsert internasjonalt. www.houseofstories.no