Shoplifters


Drama
2 t.
12 år

Shoplifters

FORESTILLINGERMesterregissør Hirokazu Koreedas Shoplifters er en av tidenes Gullpalmevinner i Cannes og vil stå igjen som en av de beste filmene fra i år.

Et komplekst og nyansert drama, som sedvanlig fra Koreeda. En varm skildring av en familie utenom det vanlige som har mange hemmeligheter, og som må gå uortodokse veier for å få endene til å møtes.

Om filmen:

Som tittelen antyder skildrer Shoplifters en gruppe småkriminelle outsidere, som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-syv år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre.

Koreeda fikk velfortjent den høythengende Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes for Shoplifters. Den ble også unisont hyllet av et internasjonalt kritikerkorps, og treffende omtalt av bransjebladet Variety som en «Oliver Twist for vår tid». Japanske Koreeda har en sjelden sensibilitet når det gjelder å skildre familieliv. Med årets film stiller han utfordrende spørsmål om forskjellen på familier forbundet av blodsbånd og alternative familiekonstellasjoner knyttet sammen av kjærlighet.

Om regissøren:

Hirokazu Koreeda er en av Japans fremste filmregissører. Han studerte først litteratur, men ombestemte seg og begynte å arbeide som dokumentarfilmskaper. Koreeda har regissert prisvinnende filmer som After Life, Still Walking og Som far, så sønn.

Originaltittel Manbiki Kazoku

Regi Kore-eda Hirokazu
Språk japansk
Produksjonår 2018

Skuespillere Lily Franky Sakura Andô Mayu Matsuoka Kiki Kirin

Sjanger Drama

Spilletid 2 t.

Nasjonalitet Japan

Aldersgrense med begrunnelse 12 år