Slik blir åpningsuken på Vega Scene

3. november kan vi endelig åpne dørene til hovedstaden og verden. Vi har satt sammen et åpningsprogram som favner bredt, rommer smalt og fanger ånden i programmeringen du vil finne på Vega Scene fremover.

Det blir noe for hodet og noe for hjerte. Noe for den minste, den største, den sultne og tørste. Noe for cineasten, teaterfantasten, den snakkesalige debattanten, den som vil lytte, den som vil le og den som vil gråte. 3. nov. er det halv pris på kinobilletter. Så det blir noe for den litt gniene også.

Velkommen til åpningsuke på Vega Scene

 

Høydepunkter fra åpningsprogrammet

På kinoprogrammet for åpningsuka finner du alt fra innovativ dokumentarfilm til polsk drama, amerikansk indie, perler fra året som har gått, svensk barnefilm, belgisk-nederlandsk coming of age, knøttekino, overnaturlig horror og norsk kvalitetsdrama, samt innledninger, samtaler og et knippe spesialvisninger. Den første uka tegner i grove trekk opp Vega Kino sin profil og bredden i programmeringen som vil være på huset. Majoriteten av filmutvalget kommer fra europeiske land og det finnes film for de fleste aldersgrupper. Utvalget viser bredden i ulike filmspråklige utrykk og filmer som på kløktig vis speiler samfunnsaktuelle problemstillinger fra både nye talenter og etablerte auteurer.

 

På teaterprogrammet finner du en av de sterkeste ungdomsforestillingene sett på norske scener. Du finner den kritikerroste monologen om norgeshistoriens største justismord og vi graver dypere i spørsmål knyttet til kunst og etikk. Under åpningsukene rigges en omfattende scenografi opp i teatersalen vår, og vi gjør klart Maria Tryti Vennerøds Goliat - Vega teaters første egenproduksjon spilt under eget tak. Urpremiere 1. desember.
 

 

Harajuku er offisiell åpningsfilm på Vega kino

 

 

4.pngHvem er der for deg? Det er lille julaften. Tenåringsjenta Vilde vil bare rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men tvinges til å ta kontakt med sin biologiske far. Harajuku er et gripende coming of age-drama fra hjertet av Oslo. Hovedrollene spilles av debutant Ines Høysæter Asserson (Vilde) og Nicolai Cleve Broch (Einar). Ingrid Olava spiller Einars kone

 

Offisiell åpning finner sted lørdag 3. november kl. 18:00 i Kino EN. Det blir samtale med Eirik Svensson i etterkant av visningen.

Billetter og mer info her

Vi tjuvstarter med et familieprogram allerede før offisiell åpning, så ta med deg små og store! Pssst. Det blir sjokoladekake til de første 100 som kommer innom Snackbaren på lørdag 3. nov.
 

 

Tegneverksted og Knøttekino i Salongen


Lør. 3. nov. kl. 12:00

Barnestreker.jpgI den aller første utgaven av Knøttekino viser vi Franske barnestreker: Syv animerte kortfilmperler for de aller minste. Knøttekino blir et fast lørdagskonsept på Vega. Her vises film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 - 5 år; med dempet lyd og belysning og kortere filmer med skandinavisk tale.  Knøttekino er i Salongen, og vi tilrettelegger med madrasser, tepper, puter og stoler slik at barna (og de voksne!) kan sitte, ligge ned å slappe av eller bevege seg rundt.

Det er mulig å kjøpe seg noe mat og drikke - til både voksen og liten - i Vega Snack Bar og ta med seg inn i Salongen. I denne versjonen av Knøttekino tilbyr vi også et tegneverksted for små (og store).

Billetter og mer info her

Gordon og Paddy - nøttemysteriet i skogen

Gordon_farvl_Foto (c) LEE Film.jpgBli med politimester Gordon på et herlig eventyr for de minste. Filmen er basert på bøkene om Detektiv Gordon av Ulf Nilsson, som også står bak den populære serien om Lillesøster kanin. Filmen er tillatt for alle. De norske stemmene er av blant andre Per Frisch, Siri Nilsen og Jan Gunnar Røise. Velkommen små som store animasjonselskere.

På visningen lørdag 3. nov kommer Per Frisch,  Emilie Christensen (fra No4) og Dominic Gentile som har flere av stemmene i filmen. Det vil også deles ut fargeleggingsbøker til alle i salen.

Billetter og mer info her

 

Kurt blir grusom

Søn. 4. nov. kl. 15:00

36792-h2700xw5000-Pic_15_4_2009_44_26_svmclto13.jpgDet er ti år siden Kurt blir grusom hadde sin premiere på kino. Dette må feires. Vi inviterer i samarbeid med Qvisten til et gledelig gjensyn med truckføreren med bart og midtlivskrise og hans langt fra A4-familie.

Etter filmen serveres det grusomme pannekaker - Kurts livrett - og barn (og voksne) kan hilse på sjølveste Kurt. Han er stikker nemlig innom for å høste litt oppmerksomhet i anledning sitt tiårs-jubileum.

Billetter og mer info her

 

Breakfast Club /m Ladybird

musicartsculture_movies1-1-4c767a02a8d250bb.jpgVegas Breakfast Club blir et fast konsept annenhver søndag kl. 13.00. Her kan du synke ned i kinosetet med en brunch på fanget og en film som maserer både kropp og sjel. Konseptet passer ypperlig for deg med tømmermenn som vil gjemme deg i kinomørket på en søndag. Vega viser behagelige indie- eller kultperler av både nyere og eldre dato som enten får deg til å trekke på smilebåndet, felle en tåre eller bare slappe skikkelig av. Det er lov å ta med mat og drikke fra Vega Snackbar med inn i salen.

Vi kickstarter konseptet Greta Gerwigs kritikerroste regidebut Lady Bird. Filmen er nominert til hele fem Oscar for beste film, hovedrolle, birolle, manus og regi.

Velkommen til reparasjonsfilm. Billetter og mer info her.

 

We come from far, far away

Søn 4. nov kl. 16:00 i Salongen

We_come_from.pngWe come from far, far away vant Heddaprisen for beste ungdomsstykke i 2017, og blir det aller første stykket som spilles på Vega Scene. Forestillingen er basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. Publikum sitter inne i et telt som blir satt opp på hvert spillested. Handlingen utspiller seg nært, og også blant publikum.

Deltagernes historier er vanskelige og utrolige, men som hos ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden.

Forestillingen passer for alle fra 10 år - 99 år.

Billetter og mer info her

 

Cold War

ColdWar_Digiposter_1920x1080_Dato.pngFra regissøren av Ida, Paweł Pawlikowski, kommer nok et mesterverk. Filmen var i hovedkonkurransen på årets filmfestival i Cannes og Pawlikowski vant prisen for Beste regissør. Cold War er en historie om umulig kjærlighet i en umulig tid, som utspiller seg under den kalde krigen i 1950-tallets Polen, Berlin, Jugoslavia og Paris.

 

Billetter og mer info her

 

Suspiria

16-427-AB-SUSPIRIA-04-0328-5_EW_Fall_Preview_rgb.pngRegissøren back Call Me by Your Name, Luca Guadagnino, sin nytolkning av Dario Argentos skrekkmesterverk fra syttitallet. Balletteleven Susie oppdager at noe ondskapsfullt foregår i de dunkle korridorene på danskeakademiet, Tanz, i Berlin. Med Dakota Johnson og Tilda Swinton.

Billetter og mer info her

 

0+0=4

c07d1b_8fac855450144c77a11b943e70225604_jpg_srz_p_860_899_75_22_0_50_1_20_0.png0+0=4 er en kritikerrost monolog om norgeshistoriens groveste justismord, og om likhetene mellom dem. Forestilling har blitt spilt på Det Norske Teatret, Nationaltheatret og Den Nationale Scene og blir av mange omtalt som en av de viktigste og beste scenekunstopplevelsene de har opplevd i senere tid. Forestillingen gjør dypdykk i Torgersensaken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

Billetter og mer info her

 

 

Rekonstruksjon Utøya

RekonstruksjonUtoya-1.pngHvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Carl Javérs Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra fire ungdommer som opplevde den verste terrorhandlingen i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Billetter og mer info her

 

Debatt - Virkelighetens offer i kunsten

Tors. 8. nov kl. 17:00 i Salongen

Debatt er en viktig del av innholdet på Vega Scene. Vi skal strekke temane utover scenekanten og lerretet og gå i dybden med dem gjennom debatt, utstillinger, konserter m.m.

Åpningsdebatten knytter seg til teaterforestillingene 0+0=4 og den rekken med filmer omhandlende Utøya som er lansert den siste tiden - representert på kinoprogrammet ved Rekonstruksjon Utøya. Debattens formål er å å løfte frem problemstillinger om skjæringspunktet mellom kunstnerisk frihet, ytring og etikk. Spørsmål som vi blant stiller:

  • Hvilke etiske kriterier pålegger kunstneren seg selv i arbeidet med virkelige hendelser?
  • Hvilke etiske dilemmaer har oppstått?   

Debatten modereres av Kaia Storvik fra Agenda. Paneldetalere og mer informasjon om programmet kommer snarest.

Arrangementet er gratis, men krever billett. Den sikrer du deg her.

 

Girl

GirlKeystill1.pngÅrets mest prisvinnende film i Cannes. Lara drømmer om å bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Girl er basert på en sann historie og er Lukas Dhonts spillefilmdebut. Et vakkert og hjerteskjærende drama om det å være født i feil kropp.

Etter filmen torsdag 8. nov blir det en samtale om normbrudd i kunsten, med særlig fokus på kjønn og seksualitet. Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold styrer samtalen som kretser innom spørsmål som: Finnes det rom for normbrudd i kunsten? Hvordan oppleves det å ikke passe inn i kjønnsnormene som utøvende kunstner i dag? Hvordan ser egentlig representasjonen på feltet ut på scene og lerret.

Samtalen er i samarbeid med Europafilm og Fri og mer info om samtaleparter oppdateres.

Billetter og mer info her

 

Call Me By Your Name

1_pRZAb4He4PIKYUBsu4p4XA.pngEn ung gutt som bor sammen med familien sin i Nord-Italia, opplever at sterke følelser vekkes til live når en kjekk student fra USA leier et rom hos dem. I løpet av en varm, døsig sommer i 1983 full av musikk, mat og romantikk, nærmer de seg hverandre og deler opplevelser som vil forandre dem for alltid. En av de næreste, varmeste og mest hjerteskjærende skildringer av den første kjærligheten og en av de de store Oscar-favorittene.

Call Me by Your Name får en reprisevisning på Vega i åpningshelgen. Reprisevisninger vil forekomme fra tid til annen på Vega, med mål om å løfte frem de beste filmene som har gått på kino tidligere. Enten fordi de passer inn i et dypdykk i en tematikk eller et regiskap eller fordi vi ikke fikk helt nok av den på stort lerret. Call Me By Your Name tikker av alle boksene; en forlengelse av Luca Guadagninos regiskap (aktuell med Suspiria) og en film vi aldri vil få nok av!

Billetter og mer info her

 

Grensen

grensen_no-poster_21x30-e1536942775511.pngGrensen er en mørk kjærlighetshistorie som balanserer i grenselandet mellom virkeligheten og det overnaturlige, som blir en snedig metafor på fremmedfrykt og tilhørighet. Filmen er basert på en roman av John Ajvide Lindqvists, forfatteren bak boka La Den Rette Komme Inn.
Grensen ble vinneren i den prestisjefylte kategorien Un Certain Regard under årets Cannes-festival.

Billetter og mer info her

 

The Miseducation of Cameron Post

The Miseducation of Cameron Post ALT-2000-2000-1125-1125-crop-fill.pngÅret er 1993. Tenåringsjenta Cameron Post, som bor i en konservativ småby i Montana, blir sendt til konverteringsleiren God’s Promise etter å ha blitt tatt på fersken for å kline med en jente fra bibelgruppen. Med en broket gjeng ungdommer som deler samme «synd» må hun finne mot til å tørre å være seg selv. En ektefølt historie som er like deler leirskolekomedie og John Hughes-film, med en skeiv vri på toppen.

Filmen vant Grand Jury Prize Award under årets Sundance Filmfestival, og den vil helt sikkert også vinne hjerter her hjemme.

Billetter og mer info her

 

Film fra Sør på Vega Scene

Etter 8. november overtar Film fra Sør-festivalen kinosalene med en rekke førpremiere og unike muligheter for å se filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika på stort lerret. Programmet annonseres i sin helhet 26. oktober, men billetter til utvalgte visninger er allerede i salg nå.

 

NB! Vi opplever noen tekniske problemer på nettsiden. Bilder kan fremkomme i feil format. Vi arbeider på problemet, og håper på forståelse for dette.