Film fra Sør på Vega Scene

8.-18. november tar Oslos største filmfestival over kinosalene på Vega. Gå ikke glipp av muligheten til å se de beste filmene fra Asia, Afrika og Latin-Amerika på stort lerret. 

Det er straks duket for den 28. utgaven av Film fra Sør. Vega Scene er inkludert som visningsarena, og vi gleder oss til å vise både førperemierer og spesialimport fra fjerne himmelstrøk. På elleve dager gir festivalen deg 80 filmer fra land og filmskapere du sjeldent møter på vanlig kino.

Les mer om festivalprogrammet på Vega og kjøp billetter her

Få komplett oversikt over visningsarenaer og program på festivalens egen hjemmeside.


Film fra Sør gir deg sine høydepunkter


Årets program inkluderer dristig sjangerfilm, øyeåpnende dokumentar, splitter nye filmer fra noen av verdens fremste filmskapere, og en ny konkurranse-seksjon for unge regissører med kun én eller to spillefilmer på samvittigheten.

Skal vi trekke frem noe er det verdt å trekke frem at vi avslutter festivalen med Kapernaum av libanesiske Nadine Labaki, som blant annet vant årets jurypris i Cannes, og publikumsprisen under film­festivalen i Haugesund. Kapernaum er navnet på en by kjent fra bi­belhistorien, men selve betydningen kan oversettes med et rotete, kaotisk sted. Det passer godt som beskrivelse på hjemmet i Beiruts slumkvarter hvor vår 12 år gam­le hverdagshelt Zain vokser opp. Og det er Labakis sterke film handler om.

Årets prisutdeling og avslutningsfilm blir i år på Vega den 17.november med påfølgende fest.


 

MIA_Sundance_Film_Still.jpgDet er også verdt å krysse av torsdag 15. november i kalenderen. Her blir det førpremiere på Matangi/Maya/M.I.A., dokumentarfilmen om den tamilsk-britiske rapperen, aktivisten og superstjerna på Vega. Etter visningen inviterer er det etterfest og klubbkveld på utestedet Blå.

 

Noen ganger er verden så komplisert at det er vanskelig å fange dens nyanser med realistiske bilder. Da gir animasjonsfilmen uante muligheter. Seksjonen Politisk Animert består av fem filmer, som med en bredde av ulike animasjonsteknikker gir nye perspektiver på politiske konflikter i sør. Tematisk spenner det fra borgerkrigen i Angola på 70-tallet, fordrivelsen fra Palestina og undertrykkende sosiale normer i Iran og Afghanistan. Pass på å få med deg minst eller to visninger av filmene i seksjonen på Vega.

 

NFF_IMG_110818-113731.jpgFilm fra Sør favner bredt, men går også i dybden. Hvert år henter vi spennende filmskapere til Oslo og vier dem egne regissørportretter, med tre filmer og samtaler som lar deg lære mer om deres arbeid og kunstneriske visjon. Årets gjester er iranske Mani Haghighi, tyrkiske Tolga Karaçelik og Emir Baigazin fra Kazakhstan. I forbindelse med besøket til sistnevnte blir det verdenspremiere av hans splitter nye film Would You Like to Stargaze? på Vega 16. november.

 

PRAKTISK FESTIVALINFO


Program


Fullstendig festivalprogram med visningstider offentliggjøres 26. oktober, men vi har allerede sluppet billetter til et utvalg av visningene.

Du kan følge Film fra Sør på Facebook og melde deg på årets festivalevent for å holde deg oppdatert på festivalnyheter om årets filmer, gjester og temaseksjoner i tiden frem mot festivalen.

 

Billettkategorier og priser


Enkeltbillett:
120 kr
Enkeltbillett VegaVenn: 110 kr / Bli med i vennegjengen
Avslutningsfilm: 135 kr
Barnebillett Barnas Sør på Vega Scene: 100 kr/ord.pris voksne
Klippekort (6 klipp): 500 kr
Festivalpass: 1150 kr
Festivalpass student:
700 kr

 

Hvor kjøper jeg billetter og pass?

Billettluken på Vega er åpen fra kl 16.00 på hverdager og 15.00 i helgene (kl. 12.00 17. og 18. november under Barnas Sørfilm). Vi oppfordrer til å kjøpe og hente ut billetter digitalt for å forhindre kødannelser.

 

Festivalpass og klippekort kan kjøpes i billettskranken på Vika kino og Cinemateket. Vega Scene åpner 3. november, og festivalpass, klippekort og billetter til visninger på Vega kan kjøpes her fra og med denne datoen.

Frem til 1. november kan du kan også kjøpe pass på Film fra Sørs nettsider, passet sendes i så fall til deg i posten.

Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises. Studentpass selges kun på kinoene.

Enkeltbilletter til festivalvisninger kjøpes på kinoen der visningen finner sted. Billetter til visninger på Vega kan kjøpes på nett HER.

 

Hvordan bruker jeg festivalpasset?


Festivalpasset gir fri inngang til alle filmer under festivalen. Det er ikke mulig å ta ut billett til to filmer som vises samtidig. Billett til hver enkelt visning må løses ut i forkant av visning, med forbehold om utsolgte visninger. Festivalpasset er personlig og må ha lesbar signatur. Passet må medbringes og vises sammen med billett ved inngang til kinosalen. Festivalpass selges kun i et begrenset antall.

Enkeltbilletter til festivalvisninger hentes ut på kinoen der visningen finner sted.  Vega Scene åpner 3. november, og billetter til visninger på Vega kan hentes ut her fra og med denne datoen.

Du kan også booke billetter på nett til visningene på Vega Scene ved å bruke koden på festivalpasset. Fremgangsmåten er som følger:

  1. Velg forestilling
  2. Velg riktig billettkategori: Festivalpass ordinær/ Festivalpass student/ Pass (ikke kjøpt på Vega) og antall billetter (kun én billett per pass).
  3. Det dukker opp et pop-up-vindu. Tast inn hele koden som du finner på forsiden av passet (12 sifre), og tast inn «2018» i feltet merket «pin-kode».
  4. Tast inn e-postadresse, navn og eventuelt mobilnummer (billettbekreftelse på SMS koster kr 3,-).
  5. Du får tilsendt en e-post med der billett til forestillingen ligger vedlagt som PDF. QR-koden på billetten må vises frem ved innslipp til kinosalen.

 

Hvordan bruker jeg klippekortet?


Klippekortet inneholder seks klipp og kan brukes på valgfrie visninger under festivalen. Billett til hver enkelt visning må løses ut i forkant av forestillingen, i billettluka på kinoen der visningen finner sted.

NB: Billetter kan ikke reserveres på nett!

Klippekortet er personlig og må ha lesbar signatur. Kortet må medbringes og vises sammen med billett ved inngang til kinosalen.Unummererte seter


Alle festivalvisningene har unummererte seter, så det kan lønne seg å være tidlig ute. En kjekk fordel er at dere kan kjøpe billetter hver for dere - og likevel sitte sammen i salen. NB: Filmene starter presis!


Aledersgrenser


Alle filmer som vises under Film fra Sør har aldersgrenser. Disse er oppgitt i filmomtalene i magasinet og på nett. Foresatte kan ta med barn som er inntil tre år yngre enn aldersgrensen. Unntaket er 18-årsgrensen, som er absolutt. For mer informasjon om aldersgrenser generelt, se www.medietilsynet.no.


Undertekster


Informasjon om hvilket språk filmene er tekstet på er oppgitt i filmomtalene i magasinet og på nett.


Endringer


Film fra Sør forbeholder seg retten til å endre programmet i løpet av festivalen. Eventuelle endringer vil bli annonsert på våre visningssteder, her på nettsiden og på facebook.


Mer informasjon


Du finner Film fra Sørs informasjonsstands på alle visningssteder under festivalen. Der møter du våre frivillige som vil hjelpe deg med å velge mellom årets festivalfilmer og svarer på alle praktiske spørsmål du har om festivalen.

Følg også #filmfrasor i sosiale medier:
www.facebook.com/filmfrasor

Twitter/ Instagram @filmfrasor

Har du andre spørsmål? Kontakt oss på +47 92 32 96 56 eller mail@festivalkontoret.no


Speak english?


Visit our English site for news, program and other information in English!