Siste sjanse til å se GOLIAT i januar

Vi har alle våre kriger. Våre kamper. Våre myter. Om oss selv. Om andre. Om hverandre. Noen ganger er de det eneste som holder oss sammen. 

Vi er veldig stolte over at Maria Tryti Vennerød blir første dramatiker ut på Vega Scene. Goliat får urpremiere 1. desember 2018 og spiller til og med 26. januar.

Billetter sikrer du deg her

I Goliat undersøker Maria Tryti Vennerød myten om David og Goliat i vår tid. I hennes versjonen er de to brødre i en moderne familie. Moren deres Borgny fyller 50 år og er høygravid. Når hun inviterer til bursdagsfeiring settes familiens fundament i bevegelse og en gammel familiefortelling slår sprekker.

Myten om David og Goliat er en av de mest velkjente fortellingene i vestlig kultur. Når det lille mennesket vinner over kjempen, heier vi automatisk uten å stille spørsmål. Er det på tide at vi snakker om Goliats historie? Tryti Vennerøds versjon balanserer mesterlig mellom det absurde og realistiske, og får oss til å se ujevne styrkeforhold i ett nytt perspektiv.

Goliat er satt i en tid hvor vi konstant dikter oss selv og blir diktet av andre. I denne forestillingen demonstreres mytenes lunefulle krefter – samlende, og potensielt dødelig på samme tid. Med poetisk kraft undersøker Maria Tryti Vennerød hvilken rolle myter har for vår selvforståelse, og de store spørsmål om rettferdighet og skyld revideres.

 

Marias_ønske.jpgOm Maria Tryti Vennerød
Maria har satt preg på ny norsk dramatikk de siste to tiårene, og har markert seg med en særegen poetiske kraft og språklig stringens. Hun ble nominert til Heddaprisen for sin særlig faglige innsats med scenebloggprosjektet «Ikkje direkte råka - Dagbok 16/4-22/6 i 2012». 

I de senere årene har Tryti Vennerød interessert seg for skarpe, mytiske motiver, noe som kunne ses i prosjekter som «Andre verdskrigen – Natt i verda» og «Snøkvit» på Det Norske Teatret

Goliat var en del av Bergman Studio, Dramaten i Stockholm sin store satsing på ny dramatikk, og fikk utrolig flott mottakelse. Stykket gis ut som bok på Gloria forlag september 2018. 

 

SKUESPILLERE

Vega_Goliat_Story_Goliat.jpgHerman Bernhoft

Vega_Goliat_Story_David.jpgKai Remlov

Vega_Goliat_Story_Borgny.jpgHege Aga Edelsteen

Vega_Goliat_Story_Anette.jpgLine Heie Hallem
 

 

Manus: Maria Tryti Vennerød
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi/kostyme: Even Børsum
Lysdesign: Kristin Bredal
Parykk/Mask: Julia Wilde
Foto: Birgit Solhaug