Fremtidens mat eller hva skal vi spise i fremtiden – innspill til matnasjonen Norge 2030

Nærbilde av salatblader med logoen til Matstreif midt i bildet

Hvordan ser du for deg fremtidens mat? Fremtidens mat kan bli svært annerledes enn hva vi kjenner i dag, og flere trender og teknologier peker mot store endringer.

Hovedpunkter i filmen

– I 2030 har Norge satt seg som mål å være kjent som en matnasjon med råvarer og retter i verdensklasse. 

- Vi skal ha vakre naturlandskap, god dyrevelferd, og vi skal utnytte råvarene våre enda bedre. 

- Vi skal være stolte av mattradisjonene våre, og samtidig la oss inspirere av nye impulser. 

- Vi skal basere matkulturen vår på produkter vi kan produsere i Norge.

Presentasjon av kåseriet Jomfru Truchs, Christianias fast food dronning på 1840-tallet.

Ragnhild Hutchison har PhD i historie, og arbeidet 15 år som forsker. Nå leder hun Tidvis, et selskap som utforsker nye måter å formidle historie og kulturarv.

Presentasjon av debatten
Hva tenker forskeren, kjøpmannen, restauratøren og bonden om fremtidens mat?

Deltakerne
> Annechen Bahr Bugge, professor på OsloMet
> Eivind Haalien, sjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen. Kokk
> Kaja Skovborg Hansen, Medgrunder av Vippa og Credo på Nasjonalbiblioteket
> Tor Jacob Solberg, bonde og leder av Norges Bonde og Småbrukarlag

Lørdag 21. september kl.13.00 møtes vi på Vega Scene for å få innblikk i og tanker rundt fremtidens mat fra bonden, kokken, kjøpmannen – og forskeren.

Nasjonalitet
Norge