Kinomagi og julenostalgi

Velkommen til 5 timer og 43 minutter ren julestemning, rørende nostalgi og ekte kinomagi - kun avbrutt av lukten av jul og middagsservering.

I år er det 100 år siden en av de sterkeste stemmene - hvis ikke den sterkeste stemmen - innen nordisk film og litteratur ble født. Vi hedrer Ingmar Bergman gjennom fire ekslusive visninger av hans personlige foretrukne versjon av Fanny og Alexander. Vi viser versjonen som ble klippet for fjernsyn og har en lengde på 5 timer og 43 minutter.

Det holdes en 45 minutters pause i filmvisningen, hvor Vega SnackBar serverer sin spennende vri på julemat. Mat bestilles med kinobilletten.

Ordinær eks. mat: 250 kr
Ordinær ink. mat: 400 kr
Barn* eks. mat: 150 kr 
Barn ink. mat: 300 kr

Billettene dine kjøper du her.

Fanny & Alexander 
Ingmar Bergmans Fanny og Alexander er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre. 

Etter farens død må Fanny og Alexander forlate det fargerike familiegodset til fordel for den kjølige presteboligen til deres nye stefar, Biskop Edvard Vergérus. En tyrann med som styrer barna og deres mor med hard hånd. Heldigvis har familien trofaste venner som kommer dem til unnsetning. Fanny og Alexander er i stor grad basert på Bergmans egen barndom.

Fanny og Alexander ble belønnet med 4 Oscar-statuetter, Guldbagger og flerfoldige andre priser og var Bergmans siste film. 

«Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare.»

Visningen er i samarbeid med Vega Snackbar. 

*Barnebilletten gjelder inntil fyllte 12 år.