Vega scene

Fanny og Alexander


Drama
5 t. 26 min.
12 år

Familie_Fanny_og_Alexander

FORESTILLINGERAdventsvisninger av Ingmar Bergmans magnum opus, FANNY OG ALEXANDER.

Merk:

Vi viser versjonen som ble klippet for fjernsyn og har en lengde på 5 timer og 22 minutter.

Filmen vises i fire episoder, med to korte pauser og en lengre matpause med servering av den svenske spesialiteten kjøttboller, potetmos, tyttebærsyltetøy og syltet agurk. Du kan også velge et vegetarisk alternativ.

Mat fra Snackbaren bestilles separat HER. Huk av for dato og antall. Frist for bestilling av maten er 3 dager før din forestilling.

Om filmen:

Bergmans FANNY OG ALEXANDER er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre.

Etter farens død må FANNY OG ALEXANDER forlate det fargerike familiegodset til fordel for den kjølige presteboligen til deres nye stefar, Biskop Edvard Vergérus. En tyrann som styrer barna og deres mor med hard hånd. Heldigvis har familien trofaste venner som kommer dem til unnsetning. Fanny og Alexander er i stor grad basert på Bergmans egen barndom.

FANNY OG ALEXANDER ble belønnet med 4 Oscar-statuetter, Guldbagger og flerfoldige andre priser og var Bergmans siste film:

«Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare.

- Ingmar Bergman

*

bilde_omtale_korona_des2021.png

Originaltittel Fanny och Alexander

Regi Ingmar Bergman
Språk svensk
Produksjonår 1982

Skuespillere Pernilla Allwin Bertil Guve Börje Ahlstedt Harriet Andersson Mats Bergman Gunnar Björnstrand Allan Edwall Stina Ekblad Ewa Fröling Erland Josephson

Sjanger Drama

Spilletid 5 t. 26 min.

Nasjonalitet Sverige

Aldersgrense med begrunnelse 12 år