Fanny og Alexander


Drama
5 t. 26 min.
12 år

Fanny og Alexander

FORESTILLINGER



I år er det 100 år siden Ingmar Bergman ble født. Vi hedrer mesterregissøren og forfatteren gjennom fire ekslusive visninger av hans personlig foretrukne versjon av Fanny og Alexander. Vi viser versjonen som ble klippet for fjernsyn og har en lengde på 5 timer og 22 minutter.

Bergmans Fanny og Alexander er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre. 

Etter farens død må Fanny og Alexander forlate det fargerike familiegodset til fordel for den kjølige presteboligen til deres nye stefar, Biskop Edvard Vergérus. En tyrann som styrer barna og deres mor med hard hånd. Heldigvis har familien trofaste venner som kommer dem til unnsetning. Fanny og Alexander er i stor grad basert på Bergmans egen barndom.

Fanny og Alexander ble belønnet med 4 Oscar-statuetter, Guldbagger og flerfoldige andre priser og var Bergmans siste film. 

«Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare.»

Det holdes en 45 minutters pause i filmvisningen, hvor Vega Snackbar serverer sin spennende vri på julemat. Mat bestilles med kinobilletten.

Ordinær eks. mat: 250 kr
Ordinær ink. mat: 400 kr
Barn* eks. mat: 150 kr 
Barn ink. mat: 300 kr

*Barnebilletten gjelder inntil fyllte 12 år

Visningen er i samarbeid med Vega Snackbar.

Originaltittel Fanny och Alexander

Regi Ingmar Bergman
Språk svensk
Produksjonår 1982

Skuespillere Pernilla Allwin Bertil Guve Börje Ahlstedt Harriet Andersson Mats Bergman Gunnar Björnstrand Allan Edwall Stina Ekblad Ewa Fröling Erland Josephson

Sjanger Drama

Spilletid 5 t. 26 min.

Nasjonalitet Sverige

Aldersgrense med begrunnelse 12 år